LAATUA TILALLE YLI 30 VUODEN KOKEMUKSELLA

Joko Sinä tunnet Nord Mills -tuotteet?

Tätä kaikkea on Nord Mills

Jo yli 30 vuoden ajan Nord Mills on suunnitellut ja valmistanut maatalouskoneita ohjenuoranaan käytännön sanelemat vaatimukset. Pohjoisten olosuhteiden tunteminen ja läheinen kosketus alkutuotantoon auttavat ymmärtämään niin eläinten hyvinvointia kuin viljelijänkin arkea. Tämän vuoksi valmistamamme tuotteet ovat sekä laadukkaita että myös erittäin tarkoituksenmukaisia. Siksi olemme hyvä kumppani kaikille tiloille tilan koosta riippumatta!

Innovatiivisuus, tarkka perehtyminen valmistusmenetelmiin sekä hyvä yhteistyökumppaneiden verkosto on luonut meille mahdollisuuden tehdä tuotteita jotka palvelevat loppukäyttäjäänsä mahdollisimman hyvin. Kerro meille kokemuksistasi, toiveistasi ja tarpeistasi – me etsimme ratkaisuja jotka vastaavat käytännön vaatimuksia ja ovat sopivia myös Sinulle!

01.

Laatua

Tuotteiden laatu on meille hyvin tärkeää. Kehitämme jatkuvasti tapoja parantaa tuotteidemme antamaa arvoa maatilallesi.

02.

Innovaatioita

Käytännön tarpeet synnyttävät innovaatioita, jotka helpottavat arkea. Pyrkimyksemme on ottaa huomioon niin pienet kuin suuretkin tarpeet yhtä suurella vakaumuksella!

03.

Turvallisuutta

Turvallisuus, niin eläintein kuin koneiden käyttäjien on meille tärkeää. Otamme nämä näkökohdat aina huomioon ja tarvittaessa opastamme turvallisten toimintatapojen takaamiseksi.

04.

Kestävyyttä

Kestävä kehitys on meille tärkeää. Nord Mills tuotteiden elinkaari on todella pitkä ja olemme tunnettuja siitä että vuosienkin päästä huoltotarpeen kohdatessa pystymme edelleen ylläpitämään hankkimiasi koneita ja laitteita.

MYLLYT

Valssimyllyt ja vasaramyllyt
GW150+GW200

Nord Mills on tullut tunnetuksi valssimyllyistään jotka kestävät pitkään ja vaativat vain vähän huoltoa.

Ylpeytemme ovat valssit,jotka ovat yhdet markkinoiden kovimmista. Valitsemalla raaka-aineet ja prosessin oikein saavutamme karkaisussa 60 HRC pintakovuuden joka vastaa laakeripinnan kovuutta!

Valssimyllyjä on saatavilla perinteisinä viljaa litistävinä tai vaihtoehtoisesti hiertävinä, jolloin valssien välillä on 20% nopeuseroa mikä parantaa myllyn hienonnuskykyä. Vilja oikeaan karkeuteen hienonnettuna pitää märehtijän pötsin happamuuden oikealla tasolla ja tuottavuuden huipussaan.

IMG_4377~gw150

Innovaatiot, kuten esimurskain, syntyvät usein käytännön tarpeesta ja läheisestä suhteesta alkutuontantoon.

Jos valkuaisomavaraisuutta halutaa lisätä esimerkiksi palkokasveja viljelemällä, niiden käsittely eläinrehuksi tulee olla sujuvaa. Käytännön tarpeesta syntynyt ja kansainvälisesti innovaationa huomioitu esimurskain soveltuu kaikille tyyppisille myllyille.

GW150 esimurskain rikkoo niin härkäpavut kuin, herneet kuin muutkin palkokasvit. GW200 on valssimylly joka soveltuu hyvin puhtaille viljaseoksille. Isoilla valsseilla varustettu GW300 on puolestaan erinomainen hernepitoisille viljaseoksille.

vasaramylly~11kw

Nord Mills Oy:n valmistamat vasaramyllyt ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja siksi erittäin luotettavia käyttää.

Erityispiirteenä Nord Mills vasaramyllyissä on täysin karkaistut roottoriyksiköt ja suoraveto. Edullisten varaosien ansiosta ylläpitokustannukset ovat alhaiset. Siilomylly NM500-SM on hyvä vaihtoehto kun vilja halutaan imeä myllyyn ja valmis jauho pudottaa suoraan siiloon ruokintajärjestelmälle puskurointia varten. Se soveltuu erinomaisesti niin liemiruokkijalle kuin apemikserille.

siilomylly

Mallista riippuen vilja voidaan imeä myllyyn sekä siirtää jauho puhaltamalla eteenpäin, tai pudottaa suoraan puskurisiiloon.

Siilomyllyt ovat saatavilla myös kaatosuppilolla kuten NM500-VS, jolloin myllyyn voidaan syöttää hyvinkin monipuolisesti eri materiaaleja eikä pöly ole niin suuri ongelma. Mylly voidaan varustaa myös ruuvilaatikolla kuljetinkäyttöä varten. Imupuhallusmylly NM500-IP kykenee siirtämään jauhon jopa 60 metrin päähän, jolloin siirtoon ei tarvitse hankkia erillistä kuljetinta.

VILJAN SIIRTO

Spiraalikuljettimet ja viljalietsot

JOUSTAVAA VILJAN SIIRTOA

Nord Mills kuljettimet soveltuvat useimpiin tavanomaisiin ruokintakohteisiin.

Spiraalikuljetin on joustava ja luotettava tapa siirtää väkirehuja ja jauheita. Yksilöllisesti rakennettavat kuljettimet ovat asennettavissa haastaviinkin paikkoihin. Laadukas spiraali yhdistettynä liukkaaseen muoviputkeen muodostaa kestävän ja pitkäikäisen ratkaisun.

Viljan siirto puhaltamalla on erinomainen ja tehokas siirtomenetelmä. Se soveltuu käytettäväksi hankalissa ja ahtaissa paikoissa joissa viljaruuvin käyttö ei ole mahdollista tai siirtotarve on tilapäistä. Puhalluskäyttöinen viljalietso on parhaimmillaan esimerkiksi siilojen täytössä perävaunusta tai kuivureissa puskurisiiloja sekä varastosiiloja täytettäessä. Imupainelietsolla on lukuisia käyttömahdollisuuksia. Viljan siirto siiloista perävaunuun tai toiseen siiloon tapahtuu joustavasti ja vaivattomasti. Erityisesti lattiavarastojen tyhjentäminen taipuisalla imuputkella on helppoa.

Spiraalikuljettimet

Halkaisijaltaan 75 mm – 110 mm spiraaliputkeen valitaan spiraalinauha siirrettävän materiaalin mukaan. Lähtösuppiloita on saatavilla yhdellä tai useammalla lähdöllä ja ne ovat varustettu huoltoluukulla.

Suoravetoiset viljalietsot

Puhalluskäyttöinen viljalietso injektorilla on edullisin tapa siirtää viljaa pitkiä matkoja hyvällä suorituskyvyllä. Suoravetoisia viljalietsoja on saatavilla kokoluokissa 1,5 – 5,5 kW ja vastaavasti siirtotehot ovat enimmillään 3000 – 6000 kg/h.

Hihnavetoiset viljalietsot

Suuritehoiset lokerosyöttimellä varustetut viljalietsot soveltuvat kohteisiin joissa suorituskyky on tärkeässä roolissa. Hihnavetoisia viljalietsoja on saatavilla kokoluokissa 7,5 – 15 kW ja vastaavasti siirtotehot ovat enimmillään 10 – 18 tonnia / h.

Imupainelietsot

Imupainelietso on monipuolisin laite viljankäsittelyssä. Sillä onnistuu niin siilojen täyttäminen kuin lattiavarastojen tyhjentäminen. Lietsoissa on mallista riippun 7,5 – 15 kW sähkömoottori ja siirtotehoa enimmillään 7 – 12 tonnia / h.

Spiraalikuljettimet

Halkaisijaltaan 75 mm - 110 mm spiraaliputkeen valitaan
spiraalinauha siirrettävän materiaalin mukaan. Lähtösuppiloita on saatavilla yhdellä tai useammalla lähdöllä ja ne ovat varustettu huoltoluukulla.

Puhaltavat viljalietsot

Tehokkain yhdistelmä on käyttää lietson yhteydessä lokerosyötintä. Mikäli tehoa ei haluta
maksimoida, voidaan lokerosyötin korvata edullisella tasoinjektorilla.

Kohteissa joissa käytettävissä ei ole sähköä, voidaan viljan siirto hoitaa hydraulitoimisella
puhaltimella. Tällöin tarvittava voima saadaan esimerkiksi traktorin työhydrauliikasta.

Imupainelietsot

Viljan lisäksi imupainelietsot soveltuvat myös muiden materiaalien kuten puupelletin siirtoon. Hakkeen, purun sekä viljan lajittelujätteen imemiseen ja puhaltamiseen on tarjolla erityiset imu-puhalluslietsot.

YHTEYSTIEDOT

SIJAINTIMME

Pirttisentie 224,
62435 Pirttinen

SOITA MEILLE

Puhelin 06 488 7029
Faksi 06 488 7001

LÄHETÄ POSTIA

info@nordmills.fi