JOUSTAVAA VILJAN SIIRTOA

Nord Mills kuljettimet soveltuvat useimpiin tavanomaisiin ruokintakohteisiin.

Spiraalikuljetin on joustava ja luotettava tapa siirtää väkirehuja ja jauheita. Yksilöllisesti rakennettavat kuljettimet ovat asennettavissa haastaviinkin paikkoihin. Laadukas spiraali yhdistettynä liukkaaseen muoviputkeen muodostaa kestävän ja pitkäikäisen ratkaisun.

Viljan siirto puhaltamalla on erinomainen ja tehokas siirtomenetelmä. Se soveltuu käytettäväksi hankalissa ja ahtaissa paikoissa joissa viljaruuvin käyttö ei ole mahdollista tai siirtotarve on tilapäistä. Puhalluskäyttöinen viljalietso on parhaimmillaan esimerkiksi siilojen täytössä perävaunusta tai kuivureissa puskurisiiloja sekä varastosiiloja täytettäessä. Imupainelietsolla on lukuisia käyttömahdollisuuksia. Viljan siirto siiloista perävaunuun tai toiseen siiloon tapahtuu joustavasti ja vaivattomasti. Erityisesti lattiavarastojen tyhjentäminen taipuisalla imuputkella on helppoa.

Spiraalikuljettimet

Halkaisijaltaan 75 mm – 110 mm spiraaliputkeen valitaan spiraalinauha siirrettävän materiaalin mukaan. Lähtösuppiloita on saatavilla yhdellä tai useammalla lähdöllä ja ne ovat varustettu huoltoluukulla.

Suoravetoiset viljalietsot

Puhalluskäyttöinen viljalietso injektorilla on edullisin tapa siirtää viljaa pitkiä matkoja hyvällä suorituskyvyllä. Suoravetoisia viljalietsoja on saatavilla kokoluokissa 1,5 – 5,5 kW ja vastaavasti siirtotehot ovat enimmillään 3000 – 6000 kg/h.

Hihnavetoiset viljalietsot

Suuritehoiset lokerosyöttimellä varustetut viljalietsot soveltuvat kohteisiin joissa suorituskyky on tärkeässä roolissa. Hihnavetoisia viljalietsoja on saatavilla kokoluokissa 7,5 – 15 kW ja vastaavasti siirtotehot ovat enimmillään 10 – 18 tonnia / h.

Imupainelietsot

Imupainelietso on monipuolisin laite viljankäsittelyssä. Sillä onnistuu niin siilojen täyttäminen kuin lattiavarastojen tyhjentäminen. Lietsoissa on mallista riippun 7,5 – 15 kW sähkömoottori ja siirtotehoa enimmillään 7 – 12 tonnia / h.

Spiraalikuljettimet

Halkaisijaltaan 75 mm - 110 mm spiraaliputkeen valitaan
spiraalinauha siirrettävän materiaalin mukaan. Lähtösuppiloita on saatavilla yhdellä tai useammalla lähdöllä ja ne ovat varustettu huoltoluukulla.

Puhaltavat viljalietsot

Tehokkain yhdistelmä on käyttää lietson yhteydessä lokerosyötintä. Mikäli tehoa ei haluta
maksimoida, voidaan lokerosyötin korvata edullisella tasoinjektorilla.

Kohteissa joissa käytettävissä ei ole sähköä, voidaan viljan siirto hoitaa hydraulitoimisella
puhaltimella. Tällöin tarvittava voima saadaan esimerkiksi traktorin työhydrauliikasta.

Imupainelietsot

Viljan lisäksi imupainelietsot soveltuvat myös muiden materiaalien kuten puupelletin siirtoon. Hakkeen, purun sekä viljan lajittelujätteen imemiseen ja puhaltamiseen on tarjolla erityiset imu-puhalluslietsot.